KakanjLive | Subota, 31.10.2020. godine

Utopljavanje zgrade osnovne škole u Doboju

17.10.2017. - Radovi su u toku, a tim povodom danas su u Kakanj boravili federalni ministar Josip Martić, premijer ZDK Miralem Galijašević i kantonalni ministri Mensur Sinanović i Mirnes Bašić

dobojutupljavanje

Kakanj su danas posjetili federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, premijer ZDK Miralem Galijašević, te kantonalni ministri Mirnes Bašić i Mensur Sinanović. Povod za posjetu je potpisivanje ugovora o izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju, te realizacija aktuelnog projekta utopljavanja OŠ “15.april” Doboj, Kakanj.

doboj delegacija

Gosti su posjetili Osnovnu školu “15.april” Doboj-Kakanj u kojoj su aktuelni radovi na zamjeni stolarije i fasada kako bi se utopljavanjem objekta osigurao ambijent za ugodan boravak učenika i nastavnika i kako bi se u konačnici postigle uštede u pogledu troškove toplotne energije.

Radi se o projektu koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske banke. Projekat se realizira putem Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

dobojskolaradovi

Kroz isti projekat je finansirana i zamjena stolarije, te utopljavanje zgrade OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj, a ukupan iznos koji je utrošen za potrebe utopljavanja pomenute dvije škole u Kaknju iznosi oko 650.000 KM.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u