KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Večeras prva emisija Eko kviza

30.03.2016. - Nova sezona ekološkog kviza “Eko plus” na NTV IC Kakanj: Večeras prva emisija

najavakviz

U saradnji Općine Kakanj, Nezavisne televizije IC Kakanj i nekoliko kakanjskih privrednih subjekata, u Kaknju će i ove godine biti realiziran veliki ekološki projekat čiji je cilj edukacija stanovništva o potrebi zaštite životne sredine i podizanje nivoa ekološke svijesti kod svih naraštaja građana Kaknja, a posebno kod djece i mladih.

Tako će na NTV IC Kakanj kroz nekoliko emisija biti realiziran ekološki kviz “Eko plus” u kojem se takmiče učenici kakanjskih osnovnih škola. Kviz sadržava pitalice i igre kroz koje se provjerava znanje takmičara iz oblasti zaštite okoliša, a svi zajedno, publika u studiju i gledatelji ispred malih ekrana, imaju priliku učiti o mjerama zaštite okoline, o reciklaži otpada, o energetskoj efikasnosti…

Prva emisija nove sezone ekološkog kviza “Eko plus” bit će emitirana u programu NTV IC Kakanj 30.marta 2016.godine, u 20:30 sati.

Najavu pogledajte klikom ovdje (Facebook)

Ne propustite ove emisije na NTV IC Kakanj. Učimo zajedno sa našim osnovcima i podržimo ih u takmičenju koje će ih dovesti do vrijednih nagrada.
Podsjetimo, u velikom finalu prve sezone kviza “Eko plus” koje su gledatelji imali priliku pratiti 9. juna 2015.godine pobjedu su ostvarili učenici OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj. U ekipi koju je vodila nastavnica Amela Hadžić nastupali su Eman Musić, Amina Čolak, Esma Šemić, Sadžida Valjevac i Elma Alagić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u