KakanjLive | Ponedjeljak, 06.07.2020. godine

Večeras repriza koncerta Bilo jednom na Balkanu

07.02.2017. - Događaj kojeg ne treba propustiti - večeras u velikoj sali Doma kulture Kakanj, sa početkom u 19,30 sati

balkanreprizanaja

Ponovno izvođenje koncerta domaće filmske muzike pod nazivom “Bilo jednom na Balkanu”  na programu je večeras u velikoj sali Doma kulture Kakanj, sa početkom u 19:30 sati.

Svi oni koji odluče doći na koncert domaće filmske muzike “Bilo jednom na Balkanu” imaju priliku kupiti paket ulaznicu po cijeni od 10 KM koja omogućava i ulaz na reprizno izvođenje pozorišne predstave “DNK”. Reprizno izvođenje pozorišne predstave “DNK” koju je režirao mladi i talentovani glumac iz Kaknja Mirza Bajramović zakazano je za petak 17.2.2017. godine, također u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19:00 sati. Predstava “DNK” tretira problem maloljetničke delikvencije i veoma veliki broj problema u kojima se često nalaze maloljetnici te otvara pitanje o tome koliko smo svi mi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje.

Podsjetimo, u organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar (JU KSC), 24.novembra 2016.godine, na velikoj sceni Doma kulture Kakanj održan je spektakularni koncert domaće filmske muzike na kojem je nastupilo više od 100 učesnika. Koncert domaće filmske muzike “Bilo jednom na Balkanu” otvorila je Halima Čehajić numerom “Uspavanka” iz filma “Ničija zemlja”, potom je uslijedila numera “Il’ je vedro il’ oblačno” iz filma “Remake”, zatim Hor “Bostan” oduševljava publiku numerom “Kad’ procvatu behari” iz filma “Nafaka”, i tako redom…Publika je imala priliku uživati u numerama iz kultnih filmova “Otpisani”, “Underground”, “Nafaka”, “Gori vatra”, “Ničija zemlja”, “Remake”, “Kod amdiže Idriza”, “Ivkova slava”, “Ko to tamo peva”, “Sjećaš li se Dolly Bell”, “Otac na službenom putu”, “Zona Zamfirova”, “Kuduz”, te TV serijala serijala “Vratiće se rode”, “Bolji život”, “Vruć vetar”, “Salaš u malom ritu”, “Petrijin vijenac”, “Gruntovčani” i “Sivi dom”. Bila je to noć o kojoj će se dugo pričati u Kaknju jer ovaj projekat povezuje muziku, glumu i projekciju filmova na jedan nesvakidašnji način. Sva mjesta u Domu kulture su bila zauzeta, a postavljene su i dodatne stolice za publiku. Oko 450 gostiju je uživalo u umjetničkim izvedbama poznatih numera iz kultnih domaćih filmova. Ovaj koncert je dokaz da se uz malo truda, volje i zajedničkog rada i umalim gradovima može napraviti veliki projekat koji će biti prepoznatljiv širom BiH. U realizaciju projekta uključeno je nekoliko različitih organizacija: Udruženje građana “Alternative”, lokalno kulturno-umjetničko društvo, muzički bendovi, Gradski hor, Hor “Bostan”, Crkveni hor, Dramski studio Kakanj, Škola glume Kakanj, Rudarska limena glazba, Tamburaški orkestar i drugi. Prepoznatljivu temu iz filma “Otpisani” je upotpunila glumačka scena iz istoimenog serijala o ilegalnoj kupovini oružja koju su odigrali glumac BNP-a iz Zenice Nusmir Muharemović, glumac Mirza Bajramović i polaznik Dramskog studija Saša Vasiljević. Značaj i karakteristike ovog koncerta ogledaju se u bogatom repertoaru i velikom broju učesnika. Njegova veličina je i u činjenici da je nastao u Kaknju, gradu u koji treba dolaziti po nadahnuće, u gradu koji već dugo ima sadržaje o kojima se biranim riječima i u drugim gradovima priča. Između ostalih, projekat su podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta i Općina Kakanj. Dogovoreno je i održavanje koncerta u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici o čemu će javnost bili blagovremeno obaviještena.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u