KakanjLive | Petak, 23.10.2020. godine

Vlada Kantona odobrila sredstva za izgradnju škole

12.02.2017. - Usvojen Program kojim su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.200.000,00 KM, namjenjena za izgradnju novog školskog objekta OŠ

skolatetovoMaketa buduće škole

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, u petak 10. februara je donijela Zakjučak o usvajanju Programa utroška sredstava Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za 2017. godinu, kojim su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.200.000,00 KM, namjenjena za izgradnju novog školskog objekta OŠ "Hasan Kikić" Tetovo, Grad Zenica.

OŠ "Hasan Kikić" Tetovo osnovana je prije 78 godina i trenutno centralnu školu pohađa ukupno 343 učenika.

S obzirom na starost i dotrajalost školskog objekta i procjenu o neisplativosti ulaganja u njegovu rekonstrukciju, kao i činjenicu da se dugi niz godina na području Zeničko-dobojskog kantona nije izgradio nijedan novi školski objekat, Vlada Kantona se odlučila da u 2017. godini izdvoji sredstva za izgradnju novog školskog objekta pomenute škole.

Planska vrijednost novoizgrađenog objeta je cca.1.500.000,00 KM. Novi objekat bi trebao da sadrži osam učionica sa pratećim prostorijama i urađen po svim standardima i normativima. Njegovu realizaciju očekujemo u toku 2017. – 2018. godine.

Planirane su aktivnosti koje se odnose na pripremu potrebne projektne dokumentacije te obezbjeđenja potrebnih saglasnosti za građenje i realizaciju projekta.

U tom smislu očekujemo i saradnju Grada Zenica, naročito kod izdavanja potrebnih dozvola za gradnju, saopšteno je iz Kantonalnog minstarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u