KakanjLive | Petak, 23.10.2020. godine

Zatražene kreditne garancije za projekt Plava voda

30.01.2017. - Vijećnici Gradskog vijeća Zenica donijeli su zaključak kojim se traži od Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona da osiguraju garanciju kojom će se realizirati krediti neophodni za gradnju ovog kapitalnog komunalnog projekta

gvzenicaGradsko vijeće Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

U diskusiji je istaknuto da Grad Zenica problem pitke vode najbrže može da riješi realizacijom ovog projekta, za koji je već dogovoren sistem finansiranja i u koji su građani Zenice, Travnika, Novog Travnika, Busovače i Viteza već uložili značajna sredstva.

Istovremeno, u toku je i redovna sjednica Skupštine ZDK-a na kojoj su neki od poslanika zatražili da se rješavanju problema u realizaciji projekta "Plava voda" pristupi ubrzano, jer je prema ranijim dogovorima s Evropskom razvojnom bankom koja će kreditirati projekt "Plava voda" potrebno da se instrumenti za davanje garancije za vraćanje kredita osiguraju do 31. januara.

U realizaciji projekta takve garancije su već osigurane od nekoliko nivoa vlasti, a Vlada ZDK-a čija se garancija očekuje, dala je podršku projektu za čiju realizaciju insistira na poštivanju pune zakonske procedure.

Gradska uprava Zenice i vijećnici Gradskog vijeća očekuju da će se novonastali problem u realizaciji projekta "Plava voda" riješiti u predviđenom roku, objavio je  KLIX.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u