KakanjLive | Subota, 31.10.2020. godine

ZDK-BBI Banka uručila stipendije

08.02.2017. - BBI banka ovaj projekat realizira uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije, a svake godine bude isplaćeno 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja

subasic_bbi

Predsjedavajuća, Draženka Subašić je u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona je održala radni sastanak sa predstavnicima BBI banke na čelu sa direktorom, Amerom Bukvićem.

Povod za sastanak je bilo svečano uručenje i dodjela stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 100 učenika i studenata ove regije koje je upriličila BBI banka. BBI banka ovaj projekat realizira uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije, a svake godine bude isplaćeno 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja.

Predsjedavajuća Subašić je čestitala BBI banci, koja na različite načine pomaže u edukaciji omladine u Bosni i Hercegovini te izrazila punu podršku i zadovoljstvo idejom za ovakav projekat sa nadom da će i druge kompanije slijediti ovaj humani primjer BBI banke. Ovom prilikom se razgovaralo i o mogućnostima koje pruža međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF), koju osmu godinu zaredom organizira BBI banka. Razgovaralo se i o načinima privlačenja investitora u Zeničko-dobojski kanton kako bi se u budućnosti obezbjedila i radna mjesta za mlade ljude, ali i kako bi se iskoristile i mogućnosti promocije privrednih potencijala, te adekvatne promocije i prezentacije projekata, ali i o mogućnostima uvezivanja privrednika i investitora.

Direktor BBI banke Amer Bukvić se zahvalio na prijemu i podršci predsjedavajuće koja je dala punu podršku realizaciji ovog projekta, ali iskazala i podršku drugim aktivnostima u realizaciji BBI banke koji za cilj imaju razvoj, unaprijeđenje obrazovanja i promocije ekonomskih, privrednih potencijala i projekata u Bosni i Hercegovini

Ovom prilikom je predsjedavajuća Subašić uručila direktoru, Ameru Bukviću i simboličan poklon u vidu replike bosanskog srednjovjekovnog novca, sa naglaskom da Bosna i Hercegovina pripada skupini rijetkih zemalja koja ima veoma dugu tradiciju kovanja novca.

Stručna služba Skupštine

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u