KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Zijad Skopljaković-Lokalpatriota i humanitarac

19.08.2019. - Kada se vraća u svoj Kakanj iz daleke Norveške, Zijad Skopljaković, redovno svake godine, nekada i češće, ponese poklon za sportiste, sportske klubove, zdravstvene ustanove, a ovoga puta je kolicima na električni pogon obradovao našeg mladog sugrađanina,Haruna Tahirovića

zijoharunRođeni Kakanjac, koji se po završetku školovanja i odsluženja vojnog roka, još davne 1983. godine, otisnuo van granica Bosne i Hercegovine. Dvadesetšest godina je na sjeveru Evrope u Norveškoj, gdje živi i radi.Ipak, svo vrijeme boravka van domovine nije zaboravljao rodni kraj.

Teško je nabrojati sve ono što je učinio i čini za Kakanj i Kakanjce, posebno u sveri sporta. Bilo je kontakta i sa Franjevačkim samostanom, Domom zdravlja, osobama sa posebnim potrebama, prijateljima, komšijama posebno sa sportistima i sportskim klubovima. Da ne nabrajamo.

Dom zdravlja Kakanj je dobio između ostalog i kolica za Hitnu službu, kakanjski sportisti i to svih kakanjskih sportskih klubova, a naročito mlađe selekcije su dobivali sportsku opremu, škole sporta, rukometaši, nogometaši, odbojkaši... kao i osobe sa invaliditetom uključujući i klub sjedeće odbojke.

zijopriznanjeZa uloženi trud i donacije Sportski savez Općine Kakanj na Manifestaciji Izbora sportiste godine za 2018. godinu mu je dodjelio posebno priznanje za podršku razvoju sporta, a za nesebični humanitarni rad Općinsko vjeće Kakanj mu je dodjelili Zahvalnicu prilikom dodjele najvećeg općinskog priznanja petnaestoapriske nagrade Općine Kakanj.

Bio je u zavičaju, vratio se u Norvešku ali je i ovaj godišnji odmor proveo radno, ponovo sa sportašima i dodjelom još jednog ortopedskog pomagala, a riječ je o savremenim invalidskim kolicima sa đojstikom i električnim pogonom za našeg mladog sugrađanina,Haruna Tahirovića koji je nastradoa prije tri godine i kojem je ovo pomagalo izlazak u normalne tokove života.

Bježeći od sredstava informisanja nije želio da priča o sebi, samo je rekao: „Napišite, što znate ili šta Vam drugi kažu“. Hvala Zijo.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u