KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Zijada Kukić poklonila Muzeju vrijedne predmete

28.03.2018. - U Muzej Kaknja pristižu eksponati kao poklon sugrađana.Zbirka eksponata Muzeja Kakanj posebno će biti obogaćena predmetim akoje je darovala naša sugrađanka Zijada Kukić

poklonmuzeju01

Etonološka i vojna zbirka u Muzeju Kaknja ovih dana obogaćene su zahvaljujući donaciji gospođe Zijade Kukić. Naime, gospođa Kukić poklonila je petnaest eksponata koji su stari više od pedeset godina. Radi se o sljedećim eksponatima: kutija za kafu, lampa, veker-kamen, britva, oštrač, palakarija, gargaše, crepulja, bakarna kutija za kafu, bakarni tanjiri, ćasa duboka, dubočica bakarna, bakarni sahan, čuturica i menza.

poklonmuzeju03

Iz Muzeja pozivaju građane da iz svog vlasništva doniraju besplatno ili uz naknadu pojedinačnu građu ili kolekcije vezane za historiju Kaknja i šireg kakanjskog područja.

Cilj je da se za sadašnje i buduće generacije sačuva muzejska građa kao svjedočanstvo civilizacijskog razvoja: kulturnog, obrazovnog, ekonomskog, vjerskog i svakog drugog oblika.

poklonmuzeju02

Predmeti koje građani žele pokloniti detaljno će se evidentirati, katalogizirati i inventirati, a prilikom njihova izlaganja navest će se ime donatora, te uputiti zahvalnica istom.Kontakt broj telefona: 032/771-920

 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u