KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Život poslije raka-Kakanj obilježava Zlatni septembar

11.09.2019. - Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" 01. septembra u Sarajevu krenulo je sa kampanjom Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku pod sloganima "Život poslije raka" i "Borba se nastavlja"

djecarak

Mnogi gradovi dočekali su Zlatni septembar i spremno ga obilježili na najljepši način. Sarajevo i Mostar su se već prve noći mjeseca septembra priključili podizanju svijesti o dječijem raku osvjetljenjem Vijećnice i Starog Mosta u zlatnu boju i projekcijom zlatne vrpce.

Iz udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Pozivajuj vas da im se građani Kaknja pridruže 14.09.2019. na platou ispred pošte od 12:00 do 17:00 sati te u Kulturno sportskom centru Kakanj od 19:00 sati na projekciji i premijeri filma "Velika bijela kuća".

- Pridružite nam se i zajedno s nama pozlatite ovaj septembar te pomozite da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje, kaže se u ovom pozivu.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi.

- Upravo tokom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice. Cilj Zlatnog septembra i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo, saopštavaju iz udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u